Page 1 of 1

filterBar not working on template type columns

Posted: Wed Jan 30, 2019 3:05 pm
by dzyubam
Hi,

I've tested to add a simple filter to "columntypes" Grid 1.2.2 example and I don't get any rows returned neither with partial nor exact matches.

I've changed the Grid settings in the example above with this:

Code: Select all

features : {
        filterBar : true
},
So neither "Template" nor "Link" column filters work after the change above. Other column filters like "Percent" and "Custom" work just fine.

Re: filterBar not working on template type columns

Posted: Wed Jan 30, 2019 6:36 pm
by pmiklashevich
Hello,

According to our docs "the actual filtering is done by the store". Template and Link columns are template columns and both are using "name" field as a reference to the data. So you need keep in mind while filtering that the input will be used to match the data.

Best,
Pavel

Re: filterBar not working on template type columns

Posted: Thu Jan 31, 2019 10:33 am
by dzyubam
Thank you, Pavel. I'll check what field is mapped to the column that is not working in our environment.

Re: filterBar not working on template type columns

Posted: Thu Jan 31, 2019 11:22 am
by pmiklashevich
We've opened a feature request to make users able to provide a custom filter function to the column. See here: https://app.assembla.com/spaces/bryntum/tickets/7580

Re: filterBar not working on template type columns

Posted: Thu Jan 31, 2019 11:47 am
by dzyubam
Nice, thank you!

Re: filterBar not working on template type columns

Posted: Thu Mar 07, 2019 11:32 am
by johan.isaksson
The ticket has been resolved. The changes should appear in nightlies tomorrow and will be part of the next major release (2.0)