Remove first column of pannel

Discuss anything related to web development but *no* technical support questions
Post Reply
User avatar
RedTeam
Premium Member
Premium Member
Posts: 188
Joined: Mon Nov 03, 2014 4:20 pm

Remove first column of pannel

Post by RedTeam » Thu Jan 10, 2019 6:51 pm

Hi Bryntum.

Is possible to remove the first column of the panel?. See image
gantt_advanced.png
gantt_advanced.png (63.84 KiB) Viewed 101 times

According to the code, that the second column (dragdropcolumn) can be removed.
gantt_code.png
gantt_code.png (33.97 KiB) Viewed 101 times

How could I remove the first column?

Thanks for advance.

User avatar
pmiklashevich
Core Developer
Core Developer
Posts: 991
Joined: Fri Apr 01, 2016 11:08 am

Re: Remove first column of pannel

Post by pmiklashevich » Thu Jan 10, 2019 7:07 pm

You can remove it by configuring selection model:

Code: Select all

selModel : {
    type      : 'gantt_spreadsheet',
    rowSelect : false
},
That's Ext feature. Please check docs: https://docs.sencha.com/extjs/6.6.0/cla ... -rowSelect

Please keep in mind that we override rownumberer column with wbscolumn in Gnt.selection.SpreadsheetModel
Pavel Miklashevich - Core Developer

User avatar
RedTeam
Premium Member
Premium Member
Posts: 188
Joined: Mon Nov 03, 2014 4:20 pm

Re: Remove first column of pannel

Post by RedTeam » Mon Jan 14, 2019 10:24 pm

thanks, this worked

I have an other question. When I select a row it shows me this way
imagen1.png
imagen1.png (46.38 KiB) Viewed 66 times

I want that when it is selected I mark the whole row as the attached image
imagen2.png
imagen2.png (55.88 KiB) Viewed 66 times

Is there any way to do it?

User avatar
mats
Core Developer
Core Developer
Posts: 13362
Joined: Sat Dec 19, 2009 11:41 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: Remove first column of pannel

Post by mats » Mon Jan 14, 2019 10:37 pm

Use

Code: Select all

selModel : {
        type : 'spreadsheet'
    },
And you'll have a number column first which you can click to select row.
Tired of debugging javascript errors in web applications? Try our new error logging service RootCause, or read more on the Sencha blog

@bryntum
Facebook
API documentation

Post Reply